Zaštita od ptica

Ptice su velike štetočine, naročito u gradskim predjelima gdje svojim izmetom i leglima (gnijezdima) prljaju i zagađuju površine i začepljuju odvode namijenjene za odvod kišnice.

Mjere zaštite u borbi protiv ptica, danas bi mogli podijeliti na mehaničke i hemijske. U mehaničke mjere zaštite od ptica se ubrajaju svi vidovi barijera koje sprječavaju ptice da fizički dođu ili slete na zaštićeni prostor. Mehaničke mjere zaštite ne štete ni u kakvom pogledu pticama i fizički ih ne ozljeđuju.

Iglice za ptice

Velika prednost iglica za ptice (za golubove i druge ptice), jeste njena laka montaža, efikasnost pri odbijanju ptica od prostora na koji se montiraju i takođe se smatraju humanim jer ne povredjuje ptice.

Gel za zaštitu od ptica

Hemijske mere u borbi protiv ovih napasti jesu razne vrste repelenata. Repelenti u svom sastavu imaju materije koje stvaraju osjećaj nelagodnosti kod ptica i one kasnije izbjegavaju dolazak na takvu površinu.

Gel za zaštitu od ptica predstavlja repelent koji pre svega nije otrovan i nije štetan za ptice već im osim odbojnosti stvara i osjećaj neprijatnosti, zbog lijepljenjenja nogu na tretiranoj površini. Zbog svoje prozirne boje i slabe primjećenosti pogodan je za zaštitu od ptica na svim frekventim mjestima.

Ukoliko imate problem sa štetočinama NE ČEKAJTE! POZOVITE PROFESIONALCE! Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija privatnih i poslovnih objekata!